Bíró Eszter a filmről

 2010.06.09. 20:30

A Chet Baker Crew csapata a gépházban izgulta végig a vetítést technikai malőrtől tartva. A szerencse mellénk állt, a technika ördöge átaludta az estét:) köszönjük a felolvasást Eskének, a vetítőben való segédkezést Márknak és Novák Robinak!

Vidéki vetítési időpontok

 2010.05.31. 20:22

Szombathely:
június 9. szerda
18.00 Savaria mozi

Győr:
június 13. vasárnap
20.15 Hrabal mozi

Szolnok:
június 15. kedd
18.15 TiszapART mozi

 

Örömmel jelentjük be, hogy június 1-jén az Odeon-Lloyd mozis vetítésünk előtt fellép a Lauder Javne Iskola növendékeiek zenekara, a Z'mirim Klezmer Band!

http://www.youtube.com/watch?v=juhq5mTHpvE&feature=related

,,Repertoárjukon közismert klezmer dallamok szerepelnek. A lelkes fiatalok az elődök nyomdokain haladva alakítják saját arculatukat, a klezmer sokoldalú, színes dallamvilágát felhasználva."

(forrás: kulturinfo.hu)

 

 

A filmre váltott jeggyel meghallgatható a koncert. A kezdés időpontja kb. 18:40.

Köszönjük szépen Nagy Annának a szervezést és a  Z'mirim tagjainak, hogy játszanak nekünk!

Sok-sok szerettel várunk minden érdeklődőt!

A legfrisebb kritikák

 2010.05.26. 22:43

-a PPKE- Esztétika Tanszék Kritikai Portálján Paár Tamás tollából: (külön köszönet érte!)

http://kuk.btk.ppke.hu/index.php?article_id=214&class=fil

-a Figyelőben:

http://www.fn.hu/hetilap/20100525/kivonulas_egyiptombol/

- a Magyar Hírlapban:

http://www.magyarhirlap.hu/kultura/mese_a_kozelkeletrol_klisek_nelkul.html

A zenekar Szegedre látogat

 2010.05.26. 09:30

A nagy sikerű budapesti vetítések után a héten a szegedi Belvárosi moziban is látható A zenekar látogatása.

Figyelem, csak három alkalommal!! Az alábbi időpontokban:

május 27. csütörtök, 18.15
május 28. péntek, 18.15
május 31. hétfő, 18.15

(A jegyár 790 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 650 Ft.)

Így a héten csapatunk egyik tagja filmplakátokkal és szórólapokkal felszerelkezve lestoppolt Szegedre, hogy népszerűsítse a filmet. Útitársának, Lucának, vendéglátójának, a másik Lucának, illetve a Szegedi Egyetemi Lelkészség Ifjúsági Irodájának ezúton szeretnénk megköszönni a jóleső kedvességet és a rengeteg segítséget!

Mindenkit szeretettel várunk a vetítésre!

Képek a Mazsike-vetítésről, a Vörösmartyban:

(gitározik: Kardos Dániel, képek: György Péter)

megjegyzés: az első két sor csak azért üres, mert onnan senki nem szeret filmet nézni :) update: közben jött az infó, hogy a film kezdetére azok is majdnem megteltek!

 

Telefonos jegyelővétel

 2010.05.12. 17:58


Mivel a tegnapi Vörösmartys vetítésre kb. tíz néző már nem kapott jegyet (tőlük ezúton szeretnénk elnézést kérni!), a következő előadások előtt lehetőség van a telefonos jegyfoglalásra a pénztár nyitvatartási idejében: 06-1-317-4542 (Vörösmarty mozi jegypénztára). A jegyeket az előadás előtt negyed órával kell átvenni. Mindenkit szeretettel várunk!

Kritika az Indexen

 2010.05.11. 20:40

"Jó az operatőr, jó a zeneszerző, náluk is jobbak a színészek, elsősorban a zenekar ezredes vezetőjét alakító Sasson Gabai. Utólag láttam, a pesti estes ajánlóban más már megvonta a párhuzamot Aki Kaurismäkival. A film hangulatában, látványában, a statikus kameraállások preferálásában tényleg határozottan emlékeztet a kiváló finn kiváló filmjeire. De Kaurismäki szinte mindig fáradtabb, szikárabb, borongósabb. Eran Kolirin szerint ellenben van remény a remény házában." (a cikkből kiderül, hogy Bet Hatikva, ahová a zenekar megérkezik, magyarul azt jelenti, hogy a remény háza)

http://index.hu/kultur/cinematrix/kritika/2010/05/10/a_zsidok_es_az_arabok_megertik_egymast/

 

Lezajlott a premier az Odeon-Llyod moziban, köszönjük mindenkinek, aki eljött! Szerencsére nem kellett izgulnunk a min. 25%-os kihasználtság miatt, mert a jegyek negyede már délután elfogyott elővételben!

A vetítés előtt a mozi kávézójában Said Tichiti zenélt a Chalaban zenekarból, ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy eljött! Külön köszönet Baxinak és Márknak a last-minute hangosításért, Eszternek a fényképekért, Anikónak a pakolásért és a népszerűsítésért!:)

A facebook-oldalon a következő visszajelzéseket kaptuk:

,,Nagyon jó volt! Végre valami, amiért megérte moziba menni :)"

itt meg ott

 2010.05.05. 02:26

,,A film az izraeli- arab vallási és kulturális ellentétet dolgozza fel nagyon szeretreméltó és érdkes formában, szórakoztatva tanít minket az elfogadásra, és tényleg egy nagyszerű filmről van szó, erős színészi alakításokkal, és remek történettel." (vallasforum.hu)

,,Csütörtökön ne nézz hátra! Bámulj egyenesen a vászonra, mert úgy jobban fogod látni A zenekar látogatása című színes, feliratos, izraeli–francia–amerikai filmet. Az egyiptomi fúvósok vendégszerepelni kirándulnak Izraelbe. Mivel senki nem integet feléjük egyiptomi fúvószenekar feliratú táblával, egyedül vágnak neki az ismeretlennek. A film több mint 40 díjat hozott az elsőfilmes rendezőnek. Külön respekt az illetékeseknek, hogy három év után a magyar mozikba is eljutott..." (olvassbele.hu)

"Finom humorú történet szívvel lélekkel, némi félreértéssel és sok együttérzéssel. A film segítségével a görkoris ismerkedés szabályain túl a legújabb közel-keleti bajusztrend és az angol nyelv alapjai is könnyen elsajátíthatók. ... Olyan, mintha a cseh újhullám egyik díszpéldánya lenne izraeli módra, s így a delikát élményre vágyóknak, a Menzel-filmeket sivatagba álmodóknak erősen ajánlott." (Barkóczi Janka, Filmvilág)

"Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a keserédes vígjátékokat és az olyan filmeket, amikrõl kicsit bizakodóbban lehet kijönni, mint ahogy az ember bement." (origo.hu)

Megkértük Harcsa Veronikát, nézze meg a filmet, és pár mondatban mondja el a véleményét róla. A vele készült riport alant:

 

Két friss kritika

 2010.04.29. 20:24

http://www.mozinet.hu/index.nof?o=0&nyelvid=1&k1=1&k2=43&filmid=3382

 és

http://www.pestiest.hu/cikk/78815/a_zenekar_latogatasa

A május 6-án, a premier előtt a Chalaban zenekar fog játszani az Odeon moziban!

A Chalaban egy spirituális zenei kísérlet, a zenekart a marokkói származású Saïd Tichiti alapította. Megalakulása óta ragaszkodnak a profizmushoz és a hagyományokhoz. Teszik ezt azért is, hiszen a marokkói zenében nincsenek tisztán meghúzható határok. A változó létszámú együttesben gyakran szerepelnek különböző zenei hagyományokkal rendelkező vendégzenészek is, így az alapvetően afro-arab hangzásvilág kiegészül, és végeredményként egyfajta kultúrákon átívelő, fúziós zene jön létre.

További infó: http://chalaban.com/

Kezdés 18:40-kor, A zenekar látogatásának vetítése 19:00-tól.

Helyszín: Odeon-Lloyd mozi (1136 Budapest, Hollán Ernő utca 7.)

Mindenkit szeretettel várunk!

 

 

Elkészültek a matricák!

 2010.04.25. 02:45

A következő napokban ilyen matricák fogják ellepni a várost:) Köszönet a dizájnért Mártinak és Csillának!

A zenekar vidékre látogat

 2010.04.17. 01:54

Zajlanak a megbeszélések a mozik vezetőivel, mostanra már biztos, hogy néhány alkalommal a győri Hrabal moziban, Szombathelyen a Savaria-ban és Szegeden a Belvárosi moziban is látható lesz az egyiptomi rendőrzenekar idegenben töltött éjszakájának története. Szeretettel várunk mindenkit!

Premier!!!

 2010.04.14. 16:10

Amint oldalt is látható, megvan A zenekar látogatása premierének biztos időpontja:

MÁJUS 6. 19:00

Helyszín: Odeon-Lloyd mozi (1136 Budapest Hollán Ernő utca 7.)

Gyertek el, érdemes!

Kultúrház adás

 2010.04.06. 22:09

Velünk forgatott a Kultúrház, a tűzoltózenekaros bakiért pedig elnézést kérünk, reméljük május végére már mindenki megtanulja, hogy rendőrzenekarról van szó (egész pontosan: Alexandria Traditional Police Orchestra)

köszönjük mindenkinek, aki eljött!

A mai napon TV-stábbal is találkoztunk és riport készült a Chet Baker Crew-val A zenekar látogatása és Helyzetek és gyakorlatok pályázat kapcsán.Hamarosan többet is elárulunk...

Az utcai kampány állóképekben

 2010.04.01. 02:38

 

 

Egy kis utcai kampány

 2010.03.31. 13:34

Tegnap délután fogtuk magunkat, és csináltunk egy kis utcai népszerűsítő kampányt a filmnek:

 

Fent vagyunk az Indexen!

 2010.03.30. 23:14

Már az Index is felfigyelt a Helyztetek és Gyakorlatokra!

http://index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/2010/03/30/muveszfilmeket_a_nettel_keltenenek_eletre/

Eran Kolirin-interjú

 2010.03.29. 18:45

Tíz perces interjú Eran Kolirinnal, általunk készített magyar felirattal. Meglátjuk, a ThinkTalkosoknak mennyi idő kell, míg lemeszelik youtube-ról. Akkor kénytelenek leszünk átrakni videára, csak sokkal rosszabb minőségben...Addig is élvezzétek!

Ki is az a Chet Baker?

 2010.03.29. 00:21

 Chesney Henry "Chet" Baker, Jr. (1929-1988) amerikai jazz-trombitás és énekes. Még csak 23 éves volt, amikor a jazzkritikusok és a jazzrajongók már istenítették őt. Játszott Charlie Parkerrel, Miles Davisszel.

A kivételes tehetségű zenész az ötvenes években hirtelen ünnepelt sztárrá lett, azonban sajnos 40 éves korára drogfüggővé vált és megannyi évet vesztegetett életéből a dogokkal való viaskodásra. A törést követően Chet Európában végül mégis magára talált, s szép lassan európai sztárrá vált. Európa klubjaiban érezte otthon magát, és egészen haláláig rengeteg koncertet adott és megannyi csodás felvételt készített.